Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ίχνη του Σώρρα

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του πατρινού ευεργέτη και βαθύπλουτου επιχειρηματία, Αρτέμη Σώρρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι στα ίχνη της ομάδας του και συγκεκριμένα της κας Βίκυς Χαραλάμπους, του κ. Ιωάννη Αλεξάντερ και του κ. Ιωάννη Καλογερόπουλου.

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Σώρρα έγινε την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και το ηχητικό απόσπασμα ακολουθεί:


Ο ίδιος ο κ. Σώρρας απάντησε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και δήλωσε ότι η καταγγελία τον συμφέρει και αφορά "τους ανθρώπους που ενημερώνουν τους δήμους με τα προγράμματα του Σώρρα. Πολύ καλά ήρθε. Ο Φάκελος μέσα έχει συγκεκριμένα πράγματα, έχει αηδίες, δεν πειράζει όμως, εγώ δεν θα πω έτσι, θα πω ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, θα απολογηθούμε κανονικά στον εισαγγελέα για όλα μας τα έγγραφα. Θέλω να πω ότι αυτό μας βολεύει και θα ξαναζήσουμε ακόμη μια κατάσταση, απάντηση των εγγράφων των δήμων. Το φάγαμε αυτό, δηλαδή έχει γίνει. Οι θεσμοί είναι εδώ, μας βλέπουν, μας κοιτάνε, οι υπουργοί μπορούν να μιλήσουν, η βουλή αυτό το ανώτατο όργανο μπορεί να μιλήσει και δεν θεωρώ ότι αυτά τα ζώα ανήκουν στη ζωή μας".

Τα μέλη της οργάνωσης END, που σύμφωνα με τον αρχηγό τους βρίσκονται υπό διερεύνηση από την Ελληνική αστυνομία, έχουν εμπλακεί σε απόπειρες συμφωνίας με δήμους της χώρας, μέσω μιας ανύπαρκτης πηγής χρηματοδότησης (με τη χρήση των παγκόσμιων καταπιστευμάτων) που δεν έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Αντίθετα η πλευρά Σώρρα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δικαιούται πάνω από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι και ο μόνος που ξέρει που είναι τα κρυμμένα χρήματα. Η Παγκόσμια Τράπεζα σε έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς της ομάδας Σώρρα.

Μέχρι σήμερα ο πατρινός ευεργέτης δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει χρήματα για επενδύσεις και δεν έχει κατορθώσει να αποκαλύψει ούτε καν τη φύση της εργασίας του. Παλαιότερα είχε ασχοληθεί με τη μεταπώληση αυτοκινήτων μέσω μάντρας και είχε οικογενειακή επιχείρηση παιδοτόπου. Σύμφωνα με πηγές, παλαιότερα είχε εμφανιστεί ως ιδιοκτήτης άμαξας (με άλογο και λουλούδια).

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, τον είδαν πρόσφατα έξω από το κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Πάτρα με ένα παλαιό αυτοκίνητο σε κακή κατάσταση, και τον πήραν στο κυνήγι.

Επίσης είναι γνωστό σε χωριά της Πάτρας ότι η οικονομική του κατάσταση είναι ιδιαίτερα κακή, ενώ σύμφωνα με αξιόπιστο μάρτυρα που είναι συγγενής του κ. Σώρρα υπάρχουν "καταγγελίες για πώληση αρχαίων μικροαντικειμένων, υπεξαίρεση χρημάτων τρίτων, εξαπάτηση ανύποπτων κ.ο.κ".

Ο συγκεκριμένος συγγενής του κ Σώρρα συνεχίζει λέγοντας ότι ο κ. Σώρρας με τη σύζυγό του "είναι υπόλογοι για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης των Πατρών. Εμφανίζονται με βαλίτσες με δηνάρια του προπολεμικού Κουβέιτ και εξαπατούν ανόητους, που εμφανίζονται με πλαστές ταυτότητες της ΚΥΠ, που εμφανίζονται με συμβόλαια για δικαιώματά τους από την πώληση των συρμών του μετρό της Αθήνας".

Σύμφωνα με γείτονες του κ. Σώρρα, τράπεζες έχουν ενδιαφερθεί για την όποια μικρή ακίνητη περιουσία του, και εκκρεμούν εναντίον του ιδίου και της συζύγου του αρκετές διαταγές πληρωμής από τράπεζες, όπως η Εμπορική. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο κ. Σώρρας έχει γίνει δημόσιο πρόσωπο και εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε τις καταγγελίες πρώην στενού φίλου και συνεργάτη του κ. Σώρρα, του κ. Γρηγόρη Δόση, στην εκπομπή Μακελειό του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, σε εκπομπή που είχε προσκληθεί η ομάδα της END και ο κ. Σώρρας, αλλά φρόντισαν να εξαφανιστούν.

Η συνομιλία ανάμεσα στον κ. Γρηγόρη Δόση και το Στέφανο Χίο ακολουθεί:

- Γρ. Δόσης. Προφανώς θα πρέπει να μιλήσουμε για τον ευεργέτη μας;
- Δημοσιογράφος. Δεν ξέρω, εσείς θα μας πείτε, ζητήσατε να παρέμβετε επώνυμα, έχουμε το τηλέφωνο σας, τη διεύθυνση σας στην Πάτρα, είσαι επώνυμος πολίτης και από ότι γνωρίζω είστε και μάρτυρας σε ποινική υπόθεση που αφορά τον κ. Αρτέμη Σώρρα.
- Γρ. Δόσης. Μάλιστα, μάλιστα για κακουργηματική πράξη

- Δημοσιογράφος. Σας ακούω λοιπόν με το βάρος της ευθύνης του επωνύμου σας.
- Γρ. Δόσης. Έχει πάρει μια έκταση όλο το ζήτημα τόσες ημέρες και θα αναρωτιόμουν δεν θα έπρεπε το Ελληνικό κράτος να πάρει ένα ποινικό μητρώο του ευεργέτη μας; Δεν θα έπρεπε να ερωτήσει σε ποια εφορία κάνει δήλωση, εάν κάνει δήλωση; Τι εισόδημα δηλώνει; Γιατί όλα αυτά είναι ανύπαρκτα και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Έχω μια λίστα μπροστά μου από διαμαρτυρημένες επιταγές, από ανθρώπους που τους έχει βασανίσει και εδώ στην Πάτρα τουλάχιστον κοντεύουμε να φτιάξουμε σύλλογο απατηθέντων φίλων.

- Δημοσιογράφος. Μισό λεπτό κ. Δόση γιατί γνωρίζετε ότι είναι πολύ σοβαρά αυτά που λέγονται στον αέρα, εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να τα ελέγξω αυτά αυτή τη στιγμή. Εσείς παίρνετε και το βάρος όσων λέτε. Εγώ παίρνω πολύ μεγάλες αποστάσεις από όλα αυτά. Αν δεν δω χαρτιά, αν δεν δω σφραγίδες, αν δεν δω επίσημα έγγραφα. Για να σας ακούσουμε λοιπόν αλλά σας επισημαίνω ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη όσων λέτε.
- Γρ. Δόσης. Και πολύ καλά κάνετε. Βεβαίως και πολύ καλά κάνετε και βεβαίως αναλαμβάνω την ευθύνη και βεβαίως μπορούμε να μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα.

- Δημοσιογράφος. Για να ακούσουμε λοιπόν.
- Γρ. Δόσης. Έχω πάρει και 4-5 τηλέφωνα και έχω πάρει και το ΟΚ από τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μιλήσουν και οι ίδιοι.

- Δημοσιογράφος. Πως δικαιολογείτε, εμπλέκεται λέτε σε κακουργηματική πράξη, μας εξηγείτε;
- Γρ. Δόσης. Βεβαίως, πήρε ένα τζιπ για να του πουλήσει στην Ανώνυμη Εταιρεία που έχει συστήσει και είναι διαχειριστής στο όνομα της γυναίκας του και το πούλησε τρεις φορές και δεν έδωσε δραχμή στον ιδιοκτήτη.

- Δημοσιογράφος. Ο ιδιοκτήτης ποιος είναι;
- Γρ. Δόσης. Ε, να το πούμε στον αέρα; Δεν έχω πρόβλημα κανένα.

- Δημοσιογράφος. Όχι το επάγγελμα του ποιο είναι;
- Γρ. Δόσης. Ο ένας είναι δικηγόρος και ο άλλος είναι έμπορος.

- Δημοσιογράφος. Τα αυτοκίνητα είναι πολυτελή αυτά;
- Γρ. Δόσης. Το ένα ήταν το X3 μόλις είχε βγει, μόλις είχε κυκλοφορήσει, 6 μήνες κυκλοφορούσε και το άλλο ήταν το Grand Cherokee 4700.

- Δημοσιογράφος. Και εσείς πως είσαστε σε θέση να τα γνωρίζετε αυτά;
- Γρ. Δόσης. Ήμουνα παρών, εγώ έφερα σε επαφή για να κάνει την πρώτη αγοραπωλησία του κ. Γκαραβέλα του Σπύρου.

- Δημοσιογράφος. Ναι και δεν τα επέστρεψε ο κ. Σώρρας;
- Γρ. Δόσης. Και δεν έδωσε δραχμή και έχουνε βγει και κατασχέσεις εις βάρος του και έχει χάσει και κάποια ακίνητα, χωράφια δηλαδή.

- Δημοσιογράφος. Υπάρχει κάποια ποινική υπόθεση που να είναι σε εξέλιξη.
- Γρ. Δόσης. Υπάρχουν πολλές ποινικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη, με πατρινούς ανθρώπους, με ανθρώπους από την Κέρκυρα, με ανθρώπους εξαπατηθέντες.

- Δημοσιογράφος. Άλλο ρωτώ εγώ, αυτοί οι άνθρωποι μήνυσαν τον κ. Σώρρα, γιατί αν έχεις δίκιο κάνεις μια μήνυση.
- Γρ. Δόσης. Βεβαίως και τον μήνυσαν και σε κάποια έχουν τελεσιδικήσει κιόλας.

- Δημοσιογράφος. Ένα λεπτό, ο κ. Σώρρας δεν είναι παρόν, εγώ θα επιθυμούσα να είναι. Τους καλέσαμε τους ανθρώπους και για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να εμφανιστούν.
- Γρ. Δόσης. Και καμία δικαιολογία, να είμαι και εγώ εκεί παρών και να αντιπαρατεθούμε.

- Δημοσιογράφος. Μισό λεπτό, πρέπει να κρατήσω τις αποστάσεις και να είμαι και φιλύποπτος σε αυτά που μου λέτε. Οι άνθρωποι αυτοί τον μήνυσαν;
- Γρ. Δόσης. Βεβαίως.

- Δημοσιογράφος. Υπάρχει κάποια ποινική εκκρεμότητα; Υπάρχει κάποια δίκη στο μέλλον;
- Γρ. Δόσης. Υπάρχουν δίκες στο μέλλον γιατί είναι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι.

- Δημοσιογράφος. Ποια είναι η πιο πρόσφατη δίκη, ας πούμε, στο απώτερο μέλλον; Ξέρουμε;
- Γρ. Δόσης. Η πιο πρόσφατη δίκη είναι μια κατάσχεση που έγινε σε κάποιο χωράφι που είχε για να ικανοποιηθούν δύο ανθρώποι τους οποίους εξαπάτησε. Χρώσταγε λεφτά.

- Άλλος καλεσμένος. Αυτό είναι κακούργημα, είναι σε κακουργιοδικείο;
- Γρ. Δόσης. Αυτό δεν είναι κακούργημα, από κάποιο ποσό και πάνω είναι κακούργημα. Το κακούργημα αυτό σας ενημέρωσα ότι είναι με το δικηγόρο.

- Δημοσιογράφος. Με το δικηγόρο υπάρχει δικαστήριο;
- Γρ. Δόσης. Βεβαίως και είναι στις 23/1/2013 η πρώτη δίκη. Έχει γίνει μήνυση κακουργηματικής πράξεως.

Άλλος καλεσμένος: Σε δικαστήριο εδώ στην Αθήνα;
- Γρ. Δόσης. Όχι, όχι Πάτρα. Για Πάτρα μιλάμε. Ο κ. Σώρρας είναι πατρινός. Κάθεται εδώ στην Πάτρα. Δηλώνει μια διεύθυνση που είναι το πατρικό της γυναίκας του.

- Δημοσιογράφος. Ο κ. Σώρρας ζει στην Πάτρα;
- Γρ. Δόσης. Είναι πατρινός. Τουλάχιστον 15-20 χρόνια τουλάχιστον εγώ συναναστρεφόμουν μαζί του, τον έβλεπα 1-2 φορές την εβδομάδα.

- Δημοσιογράφος. Εσείς γιατί συναναστρεφόσασταν μαζί του, είχατε δοσοληψίες;
- Γρ. Δόσης. Γιατί είχαμε δοσοληψίες, βεβαίως, είχαμε σχέση μαζί και κάποια στιγμή με είχε βάλει Διευθύνων Σύμβουλο σε μια Ανώνυμη που είχε φτιάξει.

- Δημοσιογράφος. Α άρα ήσασταν συνεργάτες.
- Γρ. Δόσης. Από πρώτο χέρι.

- Δημοσιογράφος. Και τι τα χαλάσατε στη μοιρασιά
- Γρ. Δόσης. Δεν τα χαλάσαμε στη μοιρασιά, απλά είχα κάποια χρήματα και κατάφερε και μου τα έφαγε όλα.

Η συνέχεια στο βίντεο παρακάτω:


Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πότε θα υπάρξουν συλλήψεις και κατά πόσο θα συμπεριλάβουν τον ίδιο τον κ. Σώρρα ή οι καταγγελίες θα περιοριστούν μόνο στους στενούς συνεργάτες του που είναι και αυτοί που υπογράφουν τις αιτήσεις προς τους δήμους.

Το σίγουρο είναι ότι όποιος έχει υπογράψει τέτοιες αιτήσεις χρηματοδότησης με αντάλλαγμα ακίνητα των δήμων θα φέρει ευθύνες και δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να δεχθεί τις ευθύνες αυτές ο ίδιος ο κ. Σώρρας. Ευθύνες που σίγουρα αναλογούν στον ίδιο. Αν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του δεν θα καλούσε τρίτους να υπογράψουν τις αιτήσεις, αλλά θα τις υπογραφές θα τις έβαζε ο ίδιος.

Θα είναι δυστυχές να διωχθούν πολίτες που δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται περί απάτης, αλλά η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι αμείλικτη αφού με τις υποσχέσεις που δόθηκαν πείστηκαν πολίτες να ψηφίσουν υποψήφιους ή/και να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές κινήσεις του κ. Σώρρα.

Ελπίζουμε η Ελληνική αστυνομία να μπορέσει να διαλευκάνει πόσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση και να αποδώσει τις ποινές ανάλογα με την ευθύνη του καθενός.

Έρευνα-κείμενο:
Τάκης Θεοδώρου

1 σχόλιο:

  1. ...ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ , ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΛ.ΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ...ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ....ΕΝΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ...ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ/ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ /ΦΥΓΑΔΩΝ / ΕΣΧΑΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ...!!!!...Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή